Zoeken

Bezoekersinformatie

Ons museumgebouw (Villa Dijkzigt) staat in het Museumpark en heeft als adres Westzeedijk 345, 3015 AA Rotterdam. We zijn elke dag open, behalve op maandag; openingstijden zijn van 11.00 - 17.00 uur. Op feestdagen wijken we daarvan af. 

afwijkende openingstijden

route, OV en parkeren 

Adres

Westzeedijk 345 (Museumpark)

3015 AA Rotterdam

plan route

Openingstijden

dinsdag t/m zondag 11.00 - 17.00 uur
 

afwijkende openingstijden

Contactgegevens

010 4364222

info@hetnatuurhistorisch.nl
contactformulier

Prijzen

  • € 11,-

    volwassenen   
     

  • € 5,50

    kinderen 4 t/m 15 jaar, 65+ , studenten, CJP, groepen > 10 personen
     

  • gratis

    kinderen t/m 3 jaar, Vrienden, Museumkaart, Rotterdampas, Dordtpas, ICOM, begeleiders van bezoekers die niet zelfstandig door het museum kunnen bewegen
     

  • gratis

    op woensdagen voor kinderen t/m 15 jaar; geldt niet voor groepen (schoolklassen, BSO, etc.)

koop online tickets

1 van 3 vragen
Weet jij het antwoord?
Inktvissen

Is een inktvis een vis?

bekijk het antwoord

Nee.
In onze tentoonstelling Biodiversiteit zijn verschillende soorten inktvissen te zien, maar vissen zijn het allemaal niet. Inktvissen horen bij de weekdieren, dieren met vaak een slap lichaam en een schelp in plaats van een skelet. Bij bijvoorbeeld slakken zie je dit heel duidelijk, maar bij sommige soorten inktvissen is de schelp heel klein geworden, binnen in het lichaam gaan zitten of zelfs helemaal verdwenen.

 

2 van 3 vragen
Weet jij het antwoord?
Dominomus

Hoeveel steentjes gooide de Dominomus om?

bekijk het antwoord

Bijna 23.000 steentjes.
Op 14 november 2005 vloog een huismus de wedstrijdhal binnen waar dominosteentjes werden neergezet voor een recordpoging tijden Domino Day. Er stonden nog 3,5 miljoen steentjes overeind, maar het moesten er vier dagen later wel 4,3 miljoen zijn. Voor er nog meer steentjes om zouden gaan, werd de mus doodgeschoten. Dit zorgde voor veel kritiek vanuit de bevolking en verschillende dierenrechtenorganisaties. Zowel nationaal als internationaal kreeg de mus enorme aandacht. Het opgezette dier is nu belangrijk onderdeel van onze Dode dieren met een verhaal.

3 van 3 vragen
Weet jij het antwoord?
Icoontjes

Zijn onze icoontjes bestaande collectiestukken?

 

bekijk het antwoord

Zeker wel.
De icoontjes zijn de meest in het oog springende collectiestukken. Zo is het groene skelet van de olifant het skelet van Ramon in de Torenkamer, is het rode vogeltje een exacte weergave van de échte opgezette Dominomus en is de bekende schaamluis die het nadeel van ontbossing van de schaamstreek duidelijk maakt, ook vertegenwoordigd. Bekijk ze allemaal op de toegangsdeur van het museum. Of verdien een stickervel met deze iconen door het doen van een speurtocht!

Openingstijden

dinsdag t/m zondag 11.00 - 17.00 uur

Afwijkende openingstijden:
5, 24 en 31 december sluit het museum om 15.00 uur 
gesloten op maandagen, 25 december, 1 januari en Koningsdag 
in de zomervakantie is het museum ook op maandag open
open op tweede paasdag, tweede pinksterdag en tweede kerstdag

 

Meer leuke weetjes over de natuur ontdekken?
Kom langs in ons museum!

koop online tickets

Meer leuke weetjes over de natuur ontdekken?
Kom langs in ons museum!

koop online tickets

Route, parkeren en OV

Route
Het Natuurhistorisch Museum Rotterdam is gelegen in het Museumpark en heeft als adres: Westzeedijk 345, 3015 AA  Rotterdam. Voor de locatie in Google Maps, klik hier.

Lopend vanaf het Centraal Station bereikt u het museum in 20 minuten (volg de Westersingel en de bordjes Museumpark, in zuidelijke richting). 
Tip: download de app izi.Travel met onze route 'Rotterdamse stadsnatuur'; daarmee wandel je naar het museum, te beginnen bij de spreeuwen op station Rotterdam Centraal.

Parkeren
Bij het museum is geen parkeergelegenheid. Op het plein voor het museum is parkeren verboden. Maak gebruik van de Museumparkgarage die te bereiken is via de Rochussenstraat, Mathenesserlaan en Wytemaweg. Volg de borden P Museumpark (adres voor GPS: Museumpark 32, 3015 CX Rotterdam). Vanuit de Museumparkgarage is het twee minuten lopen naar het museum.
Aan de Westzeedijk (beneden) bevinden zich 2 parkeerplaatsen voor gehandicaptenparkeerkaarthouders. Vanaf hier is het minder dan 50 meter naar het museum over begaanbare verharding.

Openbaar vervoer
Tram 8 (richting Spangen) halte Kievitslaan, 1 minuut lopen.
Tram 7 (richting Willemsplein) halte Westplein, 4 minuten lopen.
Tram 20 (richting Lombardijen) / tram 23 (richting Beverwaard) / tram 25 (richting Carnisselande) – halte Leuvehaven, 7 minuten lopen.
Metrostations Eendrachtsplein of Leuvehaven, 7 minuten lopen.

Plattegrond

Vind je weg in het museum

Als je langs komt is het handig om direct je weg te vinden in ons museum. Ons pand bestaat uit twee verdiepingen en op elke zijn diverse exposities te vinden. Gebruik de plattegrond tijdens je bezoek om zeker te weten dat je niets mist.

grotere afbeelding plattegrond

Toegankelijkheid

Het museum is goed toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Komt u met de auto? Dan is parkeren in de Museumparkgarage (Museumpark 32, 3015 CX) de beste oplossing.

Personen afzetten (bijvoorbeeld mindervalide personen) voor het museum is ook mogelijk, daarvoor kan onder de Kunsthal door gereden worden parallel aan de Westzeedijk.
Vlak voor het museum, (beneden) langs de Westzeedijk, zijn er twee parkeerplaatsen voor gehandicaptenparkeerkaarthouders. Omdat deze parkeerplaatsen zich op openbaar terrein bevinden is vooraf reserveren niet mogelijk. 

Leveranciers kunnen het museum tot aan de deur bereiken. 

 

Klik hier voor informatie over toegankelijkheid

Audiotours

Ontdek luisterend het museum

Loop met een speciaal apparaatje dat je als een telefoon aan je oor houdt langs de tentoongestelde dieren, voelobjecten en geurelement. Deze audiotour is gratis.
Er is een versie voor rond het thema Biodiversiteit en evolutie voor volwassenen en een versie voor kinderen vanaf 7 jaar die antwoord geeft op veel gestelde vragen. 

lees meer

Met de app naar het museum

Route Rotterdamse stadsnatuur

Met onze gratis app ‘Rotterdamse stadsnatuur’ ontdek je hoe de natuur zich op allerlei manieren aanpast aan de stedelijke omgeving. Maak kennis met planten en dieren die de stad als leefgebied benutten. De tour begint tussen de spreeuwen op station Rotterdam Centraal en eindigt in het Museumpark voor de deur van Het Natuurhistorisch. 

lees meer

Een gezellig dagje uit

Ga voor of na je bezoek langs deze leuke plekjes

Een bezoekje aan Het Natuurhistorisch is extra leuk als je het combineert met andere activiteiten in de buurt. Door de centrale ligging ben je zo in een ander museum of drink je een heerlijke kop koffie in een leuk café.